Gå rett til innhold
<
<
Vær med meg - følelsestrening

Vær med meg - følelsestrening

Kursbeskrivelse:

Opplæring i å holde foreldrekurset: «Vær med meg – følelsestrening». Dette er et foreldrekurs med fokus på tilknytning og emosjonsfokusert samspill med trygghetssirkelen som forståelsesramme for barns behov. Kurset er basert på psykoedukasjon, filmer, emosjonsbaserte rolleøvelser og diskusjoner.

I utgangspunktet er kurset ment for foreldre/omsorgspersoner til barn i barnehage- og småskolealder, men kan også brukes for foreldre til eldre barn/tenåringer ved litt tilpassing av materialet.

Målet med dette foreldrekurset er å øke foreldrenes/omsorgspersonenes emosjonelle sensitivitet i samspillet med barnet, slik at barnet kan få en tryggere tilknytning med påfølgende mer robust utvikling.

Kursets tema:

  • Barnets behov for regulering av følelser
  • Ulike emosjonelle foreldrestiler (film, øvelser)
  • Barnets behov for støtte til utforskning
  • Barnets behov for omsorg, beskyttelse og nærhet
  • Barnets veiledende og misvisende signaler


Denne opplæringen går over 2 kursdager. Det er nødvendig å ha god forhåndskunnskap, enten ved å ha deltatt på 2 dagers opplæring i tilknytning og observasjon ved RKBU Vest, eller ved annen opplæring om emosjonsfokusert tilnærming eller trygghetssirkelen. Det er også en fordel at man er minst 2 fra samme arbeidsplass som kan holde foreldrekurs sammen. Det vil bli gitt tilgang til materiell i etterkant for å kunne holde foreldrekurs forslagsvis over 3 ganger, ca. 3, 5 timer pr. gang. Dette materiellet kan justeres og tilpasses utfra det enkelte tjenestested og aktuell målgruppe.

Målgruppe:

Ansatte i familievern, barnevern, barnehage, PPT, helsestasjon, BUP, foreldre- barn senter, kommunepsykologer, familieveiledere mm.

Opplæringen vil bli gitt av:

Norma Vågstøl, seniorrådgiver for sped- og små, RKBU Vest (klinisk sosionom/familieterapeut/COS terapeut/sertifisert COS-supervisor)

Anja Helen Strønen Lien, sosionom og familierettleiar i Bjørnafjorden kommune, COS terapeut/sertifisert COS-supervisor

Antall plasser: 20 stk.

Anbefalt litteratur:

«Å møte barnets følelser» av Sophie Havighurst (2022)
«Hjerteforeldre» av Gottmann (2017)

Kontaktperson

Norma Vågstøl

Seniorrådgiver RKBU Vest - Bergen

nova@norceresearch.no
+47 56 10 72 91
41695173

Monica Berge

Rådgiver RKBU Vest - Bergen

mobe@norceresearch.no
+47 56 10 72 11

Tid

Fra: Onsdag 30. oktober 2024
kl: 09.00

Til: Torsdag 31. oktober 2024
kl: 15.30

Sted

Bergen

Pris

Gratis

Oppstart

30. oktober 2024

Meld deg på