Gå rett til innhold
<
<
The Alarm Distress Baby Scale (ADBB)

The Alarm Distress Baby Scale (ADBB)

RKBU Vest tilbyr 4-dagers opplæring i ADBB skalaen. ADBB er en observasjonskala i screeningformat som brukes til å vurdere sosial atferd og sosial tilbaketrekningsatferd hos spedbarn fra 2-24 måneder.

Allerede som nyfødt er barnet i stand til å regulere inntrykk og kontakt gjennom blikket og andre uttrykksformer. Spedbarnet vender seg vekk når aktiveringsnivået blir for høyt, men etter en pause benytter det både blikk, emosjonelle ansiktsuttrykk og gestikuleringer for å invitere til ny dialog. Dette er naturlige former for tilbaketrekningsatferd, som er viktig for barnets tilpasning og regulering av følelsestilstand. Vedvarende sosial tilbaketrekningsatferd er derimot et faresignal som kan være tegn på stress, sykdom, relasjonsproblemer, omsorgssvikt eller organisk sykdom.

Kurset er på 2 + 2 dager som ikke er sammenhengende. Første del av kurset gir en kort gjennomgang i spedbarns sosiale utvikling og ADBB skalaen, og øvelser i skåring. På tredje dag forventes det at deltakerne har med egne filmer som skåres og diskuteres i fellesskap. På fjerde dag blir tema hvordan tilbaketrekningsatferd kan oppstå, hva som kan være aktuelle veiledningstema til foreldre og hvordan jobbe med foreldre- barn samspill.

Kursledere er psykolog og forsker Hanne Cecilie Braarud, klinisk spesialist i familieterapi og seniorrådgiver Norma Vågstøl, helsesykepleier og seniorrådgiver Randi Træland Hella.

Målgruppe:
Ansatte innen helse- og barnevernstjenester i 1. og 2. linjen som arbeider med de yngste barna og deres familier. Kurset forutsetter at deltakeren har grunnleggende kunnskap om sped- og småbarns utvikling. Det er en fordel om flere fra samme tjeneste deltar i opplæringen.

Manual og relevante artikler blir sendt ut til deltakerne i forkant av kurset

Antall plasser: 20.
Ved stor pågang prioriterer vi deltakere fra region vest.

Påmeldingsfrist: 15. mai 2024

Kontaktperson

Hanne Cecilie Braarud

Forsker I, gruppeleder Utsatte barn og unge - Bergen

habr@norceresearch.no
+47 56 10 76 53

Monica Berge

Rådgiver RKBU Vest - Bergen

mobe@norceresearch.no
+47 56 10 72 11

Tid

Tirsdag 11. juni 2024
kl: 10.00 - 16.00

Onsdag 12. juni 2024
kl: 09.00 - 15.00

Tirsdag 8. oktober 2024
kl: 10.00 - 16.00

Onsdag 9. oktober 2024
kl: 09.00 - 15.00

Sted

Bergen

Pris

Gratis

Søknadsfrist

15. mai, 2024

Meld deg på