Gå rett til innhold
<
<
<
Oppslagstavle for Olweusprogrammet

Oppslagstavle for Olweusprogrammet

Digitalt kurs i system for kvalitetssikring

System for kvalitetssikring er driftsverktøyet for Olweusprogrammet og er obligatorisk for skoler som ønsker en sertifisering eller en re-sertifisering som Olweusskole.
Kurset vil gi en oversiktlig innføring i bruken av System for Kvalitetssikring av Olweusprogrammet, det vil også representere en mulighet for dere som trenger en oppfriskning i bruken av systemet.
Deltagerne får god oversikt, dialog og gjennomgang av praktisk bruk samt god anledning til å stille spørsmål.

Dato: 24.04.2023
Tid: 10.00-15.30
Sted: Teams/digitalt

Olweusundersøkelsen våren 2023

Vårens undersøkelse åpner 13. februar og stenger 2. juni. Olweusskoler kan melde seg på til undersøkelsen via lenken under.

For mer informasjon om Olweusundersøkelsen, klikk HER

Regionale nettverk våren 2023

Det er planlagt regionale nettverk våren 2023, ett i Bergen og ett i Fosen.

På nettverkene vil deltakerne få fagstoff/opplegg som kan brukes i samtalegrupper og klassemøter. Vi legger vekt på at nettverkene gjenspeiler praksis, og vi setter av tid til at deltakerne viser hverandre eksempler på god praksis fra arbeidet. Nærmere informasjon om innhold og program kommer, men sett av datoene!

Les mer om nettverk i Bergen HER
Les mer om nettverk i Fosen HER

Påmelding til nettverkene finner du via lenken under. Frist til påmelding er 15. mars 2023.

Boostersamlinger

Skoler som har arbeidet med Olweusprogrammet over flere år kan trenge påfyll av fagstoff og ny inspirasjon i arbeidet. Derfor ønsker vi å tilby det vi har kalt «boostersamling». Deltakere vil få presentert forskning og utvikling på fagfeltet mobbing, og få med seg presentasjoner og variert arbeidsmetodikk som kan brukes i utviklingstiden med hele personalet i etterkant. Målet er å styrke den kompetansen skolepersonalet har for å kunne sikre elevene et trygt og godt skolemiljø med minst mulig mobbing. Fagstoffet i samlingene vil også vise den tette sammenhengen mellom LK20 og innholdet og systematikken i Olweusprogrammet. Første samling arrangeres 4.-5.mai.

Du finner mer informasjon om boostersamlingene samt påmeldingslenke via lenken under:

Nytt opplæringskull 2023/2024

Tradisjonen tro starter vi opp ny 10-dagersopplæring for nye skoler i Olweusprogrammet. Ellers har vi de siste årene sett at noen skoler som har holdt på med Olweusprogrammet over lang tid også melder seg på 10-dagersopplæring. Det har kanskje vært utskifting i personalet og det er behov for en «re-start» av programmet. Dere er altså hjertelig velkomne til å melde dere på 10-dagersopplæring også! Den første av de fem samlingene blir mai vår 2023 og siste høst 2024.

Du finner mer informasjon om opplæringen samt påmeldingslenke via lenken under: