Gå rett til innhold
Aktuelt

Publisert: 11.06.2024
Oppdatert: 11.06.2024

"Slik løser vi problemene i skolen" og "Hva er den viktigste traumekompetansen?" er temaene vi tar opp på Arendalsuka i august.

Vi inviterer til to spennende arrangementer om barn og unge sammen med NORCE Norwegian Research Centre og våre gode samarbeidspartnere:
NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge, NKVTS (Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress) og
RVTS Vest.

Slik løser vi problemene i skolen.

Når elever ikke trives og dropper ut av skolen er det alvorlig både for den enkelte og for samfunnet. Har en elev først falt ut av skolen, blir det vanskelig å ta del i sosiale fellesskap, fritidsaktiviteter og i arbeidslivet. Så hvorfor klarer vi ikke å gjøre noe med frafallet? Hva kan skolene gjøre for å gi barn og ungdom et godt grunnlag for en bedre fremtid? Hva kan politikerne gjøre?
Ungt utenforskap er et av Norges største samfunnsproblem. Her kommer fagfolk, lærere og politikere for å si noe om hva som er problemet, hva som virker og hva som kan gjøres for å hindre utenforskap. Med blant annet:
- Camilla Stoltenberg, Konsernsjef, NORCE
- Kari Nessa Nordtun, Kunnskapsminister, Ap
- Morten Rosenkvist, Direktør, Utdanningsdirektoratet

Hva er den viktigste traumekompetansen i arbeid med barn og unge som strever?

RVTS Vest og RKBU Vest har gått sammen om å finne svaret på det, og ikke minst å gjøre denne kompetansen lett tilgjengelig.
Resultatet er «Grunnpakke Traumekompetanse», et digitalt kompetanseprogram med 26 helt nye korte forelesninger, hvor fagstoffet blir folkelig formidlet. Forelesningene er fordelt over syv hovedtemaer, som også har oppgaver og øvelser knyttet til seg. Grunnpakken er rettet mot alle barnerettede tjenester, som barnehage, skole, barnevern og psykisk helsevern, og vi bli kostnadsfritt tilgjengelig. På seminaret presenterer vi både innholdet i og den faglige tankegangen bak oppbygningen av grunnpakken.

Relaterte personer

Christina Hauge

Seniorrådgiver kommunikasjon - Bergen
chha@norceresearch.no

+47 476 66 338

Bjørn Brunborg

Spesialrådgiver, RKBU Vest - Bergen
bjbr@norceresearch.no
+4741652364