Gå rett til innhold
<
<
- Det er viktig å forstå at veiledning er noe annet enn rådgivning og gjennomgang av saker

- Det er viktig å forstå at veiledning er noe annet enn rådgivning og gjennomgang av saker

Aktuelt

Publisert: 03.04.2024
Oppdatert: 03.04.2024

- Det finnes mange veiledningsutdanninger, men denne er knyttet spesielt til barnevernet forteller Anne Marit Høyem ved RKBU Vest. I april er det søknadsfrist for barnevernfaglig veilederutdanning.

asjonal videreutdanning i barnevernfaglig veiledning er en samlingsbasert deltidsutdanning for ansatte i barnevernet i hele Norge over to semester som gir 30 studiepoeng.

Mer informasjon om studiet og søknadsprosess.

Veiledning blitt obligatorisk i barnevernet

Alle barnevernansatte skal få veiledning. Kommunene skal tilby veiledning og ansatte skal gå i veiledning.

- Det er veldig positivt! Det er fordi vi vet det er spesielle utfordringer på barnevernsfeltet. Det er vanskelige beslutninger, utbrenthet, stor turn-over og utfordringer som kan bli personlig vanskelig for den ansatte, forteller Høyem. Det er dette som gjør det helt nødvendig at ansatte får veiledning, sier Høyem som har jobbet lenge med utdanningen. og legger til at veiledning er noe mer enn rådgivning og saksgjennomgang.

Hva mener du med det?

- Veiledningen du lærer her gir rom for personlig utvikling. Det å forstå hvem du er og hvordan du som menneske med dine erfaringer kan påvirke beslutninger, sier Høyem og legger til at det aller viktigste er at utdanningen skal bidra til å sikre at ansatte gjør en god jobb i barnevernet.

Filmer seg selv for å bli tryggere i jobben.

- Det som er så spesielt når man jobber med barn og familier er at det kan ligne på dine egne utfordringer med familieliv. Denne utdanningen er en bevisstgjøring av hva som er dine egne holdninger og verdier. Samtidig som den gir veiledningskompetanse på masternivå.

Anne Marit Høyem

, , Anne Marit Høyem sofa, ,